<news>

Ford Product Development

#A large testing & development facility with multiple overhead cranes, monorails underslung cranes, blast-proof engine testing facility & office 112,000m2 workshop & 3,600m2 offices.

Aqualink Box Hill

#GNFP (BEC) oversaw an extensive upgrade of the existing aquatic centre, upgrades of existing 25m / diving/leisure pool with additional balance tanks, & new warm water indoor pool, Leisure pool & spa. New 25m x 10-lane outdoor pool. This project also included a new filtration plant for all pools using Ultra Fine Filtration filters.

Frankston Recreational & Aquatic Centre

#The Peninsular Aquatic recreation centre located in Frankston VIC is home to a diverse range of aquatic & fitness activities to connect community members of all ages. Their impressive facility houses a large indoor lap pool, waterplay for children, a water top splash course & a waterpark.

GNFP (BEC) was responsible for this large regional indoor aquatic centre. It features a 50m indoor lap pool with a boom. The centre also includes a warm water leisure pool & a spa. The leisure pool is versatile & accommodates numerous activities such as learners’ swim lessons & community classes.

The area also has a signature Raft slide that is 10m high & a splash pad, making it a safe & fun play area for children. The natural lighting that enters through glass panels on the main walls ensures that the space is well illuminated, as well as energy saving. There is a subterranean plantroom in the centre, & ultra-Fine Filtration filters are used for all of the pools.

WDEA Offices, Warrnambool

wan1

Project no. 6173

The new Western District Employment Agency (WDEA) offices in Warrnambool, Victoria, is a 2000m2 GFA 2-storey stand-alone commercial development. BE Collective provided structural, civil and sustainability support for the project. The principal consultant was extremely receptive to our sustainability initiatives, which lead design decisions across the other disciplines.  Precast hollow core planks were specified in support of dematerialisation and exposed thermal mass. Reverse veneer construction was achieved by adopting painted tilt-up concrete concrete walls in conjunction with insulation and light weight cladding.

The building is founded on shallow piers in weathered sandstone, and stormwater management was achieved via ground water recharge detention tanks. Construction completion is expected mid-2013.