Griffith University Library

Project no. 6172

Griffith University’s new learning commons is designed to create a range of internal and external learning environments which promote student and staff interactions. The existing building is triangulated and transformed with a ‘permeable’ 160m long extension that creates a strong identity and hub presence within the heart of the campus, promoting a sense of ‘arrival’. The building form and simple yet striking facade is to encourage connectivity with University Drive.

The BE Collective team provided conceptual design services including structural advice and 3D Modelling. A key complexity of the design was the interaction between the new structure and the existing buildings that surround it. As opposed to demolition, where possible BE Collective    nominated structural solutions that incorporated existing elements into a new structural scheme.

Share this post:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gold Coast Aquatic Centre

An extensive upgrade of the existing Southport Aquatic Centre for the 2016 Commonwealth Games. Large podium post-tensioned slabs up to 110m long supporting extensive temporary

Read More »

Gold Coast Aquatic Centre

An extensive upgrade of the existing Southport Aquatic Centre for the 2016 Commonwealth Games. Large podium post-tensioned slabs up to 110m long supporting extensive temporary

Read More »

FiCK Brewing

Project no. 7188 The BE Collective team is excited to have worked on yet another brewery project. Recently featured in The Crafty Pint, our Client,

Read More »

Hiron Street, St Lucia

Job No: 6923 BE Collective supported the circa $2mill alterations & additions to this architectural river-front home at St Lucia in Brisbane. The original home

Read More »